ЭТИЛЕННИ КАТАЛИЗАТОР ИШТИРОКИДА АЦЕТИЛЛАШ УЧУН ТАНЛАНГАН КАТАЛИЗАТОРНИНГ ГРАНУЛОМЕТРИК ТАРКИБИНИ АНИҚЛАШ УСУЛЛАРИ - Буронов , Фирдавсий Эшбуриевич (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Этиленни сирка кислота иштирокида ҳаво кислороди ёрдамида катализатор иштирокида ацетиллаш учун танланган катализаторнинг гранулометрик таркибини аниқлаш усуллари, PdCu таркибли наноэтиленни сирка кислота иштирокида ҳаво кислороди ёрдамида катализатор иштирокида ацетиллаш учун танланган катализаторни синтез қилиш усули, сорбент гранулаларини кимёвий ва механик чидамлилиги, сорбентлар ИҚ-спектрал таҳлиллари ўрганилиб чиқилди ва тадқиқот қилинди. Сорбент гранулаларини кимёвий ва механик чидамлилигини аниқланди. Кимёвий таҳлил синашлар такрорий ўтказилгандан сўнг амалга оширилди, сўнгра олинган эритмалар перманганат оксидланишига таҳлил қилинди ва кремний кислота борлигиги таҳлил қилинди. Этиленни сирка кислота иштирокида ҳаво кислороди ёрдамида катализатор иштирокида ацетиллаш учун танланган катализаторлар фаолликларининг ВА ва СО2 ҳосил бўлиш реакциялари тезликлари сифатида белгиланадиган уларнинг умумлашган математик боғлиқликлари таклиф қилинган.