NEFTNI YIG‘ISH, TASHISH VA TAYYORLASH TIZIMI JARAYONINI TADQIQ ETISH - Dustqobilov , Eldor Nurmamatovich; Jamshidov , Doniyor Buzurgmexrovich (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ushbu maqolada konlarda neft-gazni va suvni yig‘ish tayyorlashning texnologiyasi, guruhli о‘lchash qurilmasida debitni о‘lchashning yangi prinsipial sxemasi yaratildi, yengil fraksiyalarning ortiqcha bug‘lanib yо‘qolishiga neftni atmosfera bilan tutashuviga yо‘l qо‘ymaydi hamda neftni gazdan, suvdan va mexanik aralashmalardan tо‘liq tozalashga erishildi. Past bosimli neft konlari yо‘ldosh gazlarini utilizatsiya qilish va ulardan suyuq uglevodorodlarni ishlab chiqarish texnologiyasi hamda neftni barqarorlashtirish, suvsizlantirish, tuzsizlantirish, neftni saqlash rezervuarlari, gaz va kondensatlarni yig‘ish va tayyorlash, suyultirilgan gazlarni tashish iste’molchilarga yetkazib berish bо‘yicha maqolada ma’lumotlar keltirilib o‘tilgan.