SURXANDARYO VILOYATIDAGI KOKAYTI NEFT KONINI OʻZLASHTIRISH HOLATINI TAHLIL QILISH VA ISHLAB CHIQARISH IMKONIYATLARINI BAHOLASH, QOLDIQ ZAXIRALARINI QOʻSHIMCHA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Nurdinov , Tohirxon Rashidxonovich (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqola yuqori yovushqoq Kokayti konining qazib chiqarish davri tahlil qilinib, Geologik tuzilishi, geologik (fizik) parametrlari, neft zaxiralari (balans, olinadigan), kondagi neftning fizik-kimyoviy hususiyatlari va kollektor g‘ovaklik va yoriqlik turlari va qatlam suvlari tarkibi, qovushqoqligi o‘rganilib, qazib olish samaradorligini oshirish uchun maqbul chora-tadbirlar ifoda etilgan. Qayta tiklanadigan neft zaxiralarini hisoblashda zamonaviy uslubiy va uslubiy yondashuvdan foydalanish, o‘zimizning va xorijiy ma’lumotlarni, ilg‘or neft qazib olish texnologiyasini hisobga olgan holda ishlanmalarni tahlil qilish va loyihalash.