RUX METALI, DUNYO BO‘YICHA ISHLAB CHIQARISHDAGI O‘RNI - Kamol Jurayevich, Xakimov; Shahboz Xolmamato‘g‘li, Rajabov (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ushbu maqolada rux metallining asosiy tavsifi, kelib chiqish tarixi, fizik-kimyoviy xususiyatlari, texnologik hususiyatlari, ajratib olishning asosiy texnologiyalari, dunyodagi o‘rni, ishlab chiqarishni rivojlanish istiqbollari, rux boyitmasining tarkibi, rux boyitmasining tarkibiy miqdori, ajratib olish usullari, ishlab chiqarish texnologiyalari, asosiy boyitish usullari, Pirometallurgik usul, Gidrometallurgik usul, aglomeratsiya jarayoni, ruxga yo‘ldosh elementlarni ajratib olish, qayta ishlash uchun tayyorlash jarayonlarini tashkil etish, rux boyitmasini yuqori haroratda oksidlantirish, Dunyo bo‘yicha rux ishlab chiqarish ko‘rsatkichlari, zaxira ko‘rsatkichlari, qo‘llanilish sohallari, ishlab chiqarishda yetakchi davlatlar, O‘zbekistondagi rux ishlab chiqarish korxonalari haqida umumiy ma’lumot berib o‘tilgan.