NEFT VA GAZ SANOATI KORXONALARI CHIQINDILARI TAHLILI - Uzakov , Zafar Zoirovich; Jumayeva , Muyassar Dustmuratovna (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada neft va gaz sanoati faoliyati davomida hosil bo‘ladigan ifloslantiruvchi moddalar tarkibi va miqdori muhokama qilingan. Neft sanoatining atrof-muhitga ta’siri xom ashyoni qazib olish va birlamchi qayta ishlashdan yakuniy mahsulotni ishlatish va chiqindilarni utilizatsiya qilishgacha bo‘lgan butun texnologik zanjirni qamrab oladi. Statsionar manbalar tomonidan chiqindilarning hosil bo‘lishi, tozalash uskunalarida gazlarning ushlab qolinishi hamda atmosferaga chiqarib yuborilgan miqdorlari tahlili keltirilgan.