ETILEN VA PROPILEN OKSIDLARI ASOSIDA YANGI BURG‘ULASH LOY MODIFIKATORLARINING TEXNOLOGIYALARINI ISHLAB CHIQISH - Eshqurbonov , Furqat Bozorovich; Abduraimov , Jahongir Baxtiyoro‘g‘li (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Etilen va propilen oksidlarini neft va gaz qazib olish sanoatida jadal rivojlantirish yangi mahsulotlarni joriy etishni talab qiladi, dalalarni rivojlantirish texnologiyalari, shu jumladan konlarni ishlab chiqishda yuqori samarali va xavfsiz burg‘ulash suyuqliklariga o‘tish ekologik jihatdan zaif hududlar, xususan, ushbu maqsadlar uchun butun dunyoda polispermlar va etilen va propilen oksidlariga asoslangan polialkilen glikollar va poliesterlar keng qo‘llaniladi, ular burg‘ulash suyuqliklarining moylash, sirt faol xususiyatlari uchun keng qo‘llaniladi.