CHUQUR KARYERLARDA DAVRIY OQIMLI TEXNOLOGIYA KOMPLEKSI QO‘LLANISHNING LOYIHAVIY KO‘RSATKICHLARI - Abbos Ne’mato‘g‘li, Shodiyev; Rustam Uralovich, Nomdorov; Dildora Akramovna, Ruzibayeva (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada chuqur karyerlarda davriy oqimli texnologiya ni rivojlanish istiqbollari uning samaradorligini, raqobatbardoshligini, shuningdek qo‘llanish doirasini kengaytirishni ta’minlaydigan, ilg‘or texnik va texnologik yechimlarga asoslanadi. Portlatib maydalangan qoyasimon kon massalarini qazib yuklash ishlarida uzluksiz ishlaydigan transport vositalari va ekskavatorlar, shuningdek o‘ziyurar saralab-maydalab qayta yuklovchi uskunalardan tashkil topgan davriy oqimli texnologiya ni qo‘llanishning istiqboli juda yuqoridir. Chunki bunday kompleksdan foydalanish butunlay potok texnologiyasiga o‘tishga imkon yaratadi va karyerlarda katta hajmga ega bo‘lgan kon massasining kavjoydan to yukni tushirish punktlarigacha tashish potoklarini yaratishni ta’minlaydi. Ko‘pchilik karyerlar chuqur gorizontlarini qazib olishda davriy oqimli texnologiyani qo‘llash ochiq usulda kon qazish samaradorligini ta’minlashning asosiy yo‘nalishi hisoblanadi va shu bilan birga Karyerlarda davriy oqimli texnologiya kompleksi qo‘llanishining loyihaviy ko‘rsatkichlari keltirilgan.