SANOAT KORXONALARINING ATMOSFERA HAVOSINI IFLOSLANTIRISHINI NAZORAT QILISHDA RUXSAT ETILGAN TASHLAMA ME’YORLARINI ISHLAB CHIQISHNING AHAMIYATI - Boyirov , Zafar (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada neft va gazni qayta ishlash korxonalarida ruxsat etilgan tashlama me’yorlarini (RETM) ishlab chiqish tartibi, chiqindi gaz ajratuvchi va chiqaruvchi manbalarni xatlovdan o‘tkazish, atmosfera havosiga tashlanayotgan zararli va zaharli gazlarning me’yorlari hamda kamaytirish usullari xususida bayon etilgan.