KUMUSH(I)NI EKSTRAKSION AJRATILGANIDAN KEYIN DEAMGO ERITMASI BILAN BEVOSITA EKSTRAKTDA AMPEROMETRIK TITRLASH - Safarova , Guljaxon (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ushbu tadqiqotdan maqsad tabiiy ob’ektlar va sanoat materiallari tarkibidagi kumush(I) ioni miqdorini dietilamino-4-metilgeksin-2-ol-4 (DEAMGO) eritmasi bilan suvsiz va aralash muhitlarda amperometrik titrlash uslublarini ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqot davomida aniqlangan xususiyatlar va fon elektrolitlar, inert erituvchilar, kislotalar va boshqa omillarning tabiati va konsentratsiyasini kumush(I)ni DEAMGO eritmasi bilan amperometik titrlash natijalariga, egri chiziq shakliga ta’siri, juda ko‘p miqdordagi begona metall ionlari va halaqit beradigan kompleksonatlar ishtirokida ham ularni aniqlash imkoniyati borligiga asos bo‘ldi.