TURLI XOM ASHYOLARDAN METALLASHGAN TEMIR OLISH TADQIQOTLARI - Nurimov , Alisher; Qurbonov , Mehrob; Aripov , Avaz; Majidova , Iroda (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada Qoraqalpog‘iston respublikasida joylashgan Tebinbuloq koni temir rudasining kimyoviy va fraksion tarkibi, uchraydigan minerallari hamda metallashgan temirni bazaltdan olish mumkin bo‘lgan turli xil materiallar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek Tebinbuloq koni rudasini boyitib, metallashgan temirni olish bo‘yicha o‘tkazilgan tadqiqot natijalari keltirilgan.