УРАЛ-20Р KOMBAYN KOMPLEKSI BILAN QALIN QATLAMLARNI QAZIB OLISHDA LAHIM SHIFTI VA OSTINING QIYALIK BURCHAGIGA NISBATAN OPTIMAL JOYLASHUVINI HOLATINI VA OPTIMAL JOYLASHUV FORMULASINI ANIQLASH ORQALI NOBUDGARCHILIK VA SIFATSIZLANISHNI KAMAYTIRISH - Ismailov , Anvarbek; Xujakulov , Amirjon; Olimov , Farusxon (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ushbu maqolada qalin yotiq va qiya qatlamlardan qazib olingan foydali qazilmaning nobudgarchilik va sifatsizlanishni kamaytirish uchun lahim shifti va ostining qatlam qiyalik burchagiga bog‘liqligi aniqlangan. Shu bilan bir qatorda lahim shifti va ostining optimal joylashuvini aniqlash formulasi ishlab chiqilgan va asoslangan. Dastlabki loyihaviy holatga nisbatan optimal joylashuv holatidagi nobudgarchilik va sifatsizlanish miqdorlari taqqoslangan.