EKSKAVATOR ISHCHI A’ZOLARINING ISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA TA’SIR ETUVCHI OMILLARNI TAHLIL QILISH - Haydarov , Shoxid; Usmonov , Maftunjon (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Ko‘pgina tadqiqotlar orqali shuni taʼkidlash mumkinki, ochiq usulda qazib olishda ekskavatorlar katta hajmdagi tog‘ jinslarini qazib olish ishlarini mexani-zatsiyalashning asosiy vositasi hisoblanadi. Hozirgi vaqtda po‘lat sim arqonli ekskavatorlar va gidravlik ekskavatorlarning juda ko‘p turli xil modellari ishlab chiqarilmoqda. Konchilik sohasining rivojlanish bosqichida, aynan, kon uskunalarining texnologik xususiyatlarini modernizatsiya qilish ishlab chiqilgan usullar orqali amalga oshirilishini belgilaydi hamda konlarda ishlab chiqarishni rivojlantirish va boshqarish uchun yangi texnologiyalar yaratilishini taʼminlaydi.