TEMIR TARKIBLI XOM ASHYODAN VA MA’DANLARDAN TEMIRNI AJRATIB OLISHNING TEXNOLOGIK O‘LCHAMLARINI TADQIQ QILISH VA ANIQLASH - Eshonqulov , Uchqun (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Tajriba sanoat sinovlarida Olmaliq kon-metallurgiya kombinati aksiyadorlik jamiyati Mis boyitish fabrikasi chiqindilarini tiklovchi kuydirish orqali FeO, Fe2O3 va Fe3O4 minerallarini Fe gacha qaytarish, kuyindidan temirni magnitli separator yordamida ajratib olish hamda pirit boyitasini oksidlovchi kuydirib, magnitli separator yordamida magnitli zarralarni ajratib olish jarayoni amalga oshirildi.