VERMIKULITDAN TURLI MAHSULOTLAR OLISH UCHUN DASTLABKI BOYITISH JARAYONLARI - Voxidov , Baxriddin; Aripov , Avaz; Sayfullayev , Farruxjon; Ikromov , Aslonbek (Sanoatda raqamli texnologiyalar, 2024)
Maqolada Qoraqalpog‘iston respublikasida joylashgan Karauzyak koni vermikulit rudasining kimyoviy va fraksion tarkibi, uchraydigan minerallari hamda vermikulitdan olish mumkin bo‘lgan turli xil materiallar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek Karauzyak koni rudasini boyitish uchun tavsiya qilingan texnologik sxema hamda rudani havoli ajratish yo‘li bilan boyitish bo‘yicha o‘tkazilgan tadqiqot natijalari keltirilgan.