SOYANI YOMG‘IRLATIB SUG‘ORISH SAMARADORLIGI - Nurmatov, Sherali; Xusanbayeva, Xusnora (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Ushbu maqolada Toshkent viloyatining o‘tloqi bo‘z tuproqlari sharoitida soyaning “Nafis” navini parvarishlashda yomg‘irlatib sug‘orish usulining tuproqdagi hajm massasi, tuproqdagi g‘ovakligi, tuproqdagi suv o‘tkazuvchanligi, soyaga berilgan sug‘orish muddati, sug‘orish me’yori, mavsumiy sug‘orish meyorlari, soyaning o‘sishi, rivojlanishi va hosildorligiga ta’sirining tahliliy ma’lumotlari bayon etilganligi bilan izohlanadi.