ШИРИН МАККАЖЎХОРИ ЎСИМЛИГИНИ ЕТИШТИРИШДА ҚЎЛЛАНИЛГАН ЎҒИТ МЕЪЁРЛАРИНИНГ ЎСУВ ДАВРИГА ТАЪСИРИ - Сармонов , Шерзод; Файзуллаева , Дилдора; Хайриддинов , Акмал (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Ушбу мақолада Қашқадарё вилоятининг суғориладиган майдонлари, оч-тусли бўз тупроқ иқлим шароитларида ширин маккажўхорининг «Мазза» ва «Замон» навларини асосий экин сифатида экилганда экиш схемаси ва мақбул ўғитлаш меъёри ўрганилган. Тажрибаларда фенологик кузатувлар олиб борилганда, экиш схемаси ва минерал ўғитларнинг меъёри билан озиқлантириш ширин маккажўхори навларида мақбул ҳосил элементларини тўпланишини таъминлаган.