КОМБИНАЦИЯЛАШГАН АГРЕГАТНИНГ ТУПРОҚҚА ТАСМАЛИ ИШЛОВ БЕРАДИГАН ИШЧИ ОРГАНЛАР СЕКЦИЯСИ ДИСКЛАРИНИНГ ПАРАМЕТРЛАРИНИ АСОСЛАШ - Эшдавлатов, Акмал; Примқулов, Бекзод; Юсупов, Фузайл (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Ушбу мақолада пушта устида экинларни етиштириш технологиясида қўлланиладиган агрегатнинг энергия-ресурстежамкор комбинацияланган ишчи органлари таркибидаги диск параметрларининг мақбул қийматларини аниқлаш бўйича ўтказилган тажрибавий тадқиқотлар натижалари таҳлили келтирилган. Олинган натижаларга асосан қуйидагилар аниқланган: ҳаракатланиш тезлиги 5,2-7,6 км/соат, диск диаметри 285,6-289,2 см, улар орасидаги кўндаланг масофа 8,3-9,4 см, тупроқнинг уваланиш даражаси 80,02-81,50% ва тортиш қаршилиги 1,39-1,4 кН.