INDUSTRIAL APPLICATION OF MODERN FILTERS USED IN THE PRIMARY PURIFICATION OF VEGETABLE OILS - Erkayeva, Nodira; Akhmedov, Azimjon (Innovatsion texnologiyalar, 2024)
Filtrlash - mayda dispers zarrachalarni moydan ajratishda keng qo‘llaniladigan usuldir. Bu usulning mohiyati shundan iboratki, tozalanayotgan moy mayda g‘ovakli to‘siqdan o‘tkaziladi. Maqolada bazaltli filtrlovchi materiallarni filtrlash imkoniyatlari yuqori ekanligi amalda ko‘rildi. Kungaboqar moyini bazaltli filtrlovchi material ishlatilib, mexanik usulda tozalash mumkinligi va bu bazaltli materialni zichligiga bog‘liq bo‘lishini ko‘rsatdi.