NOSTATSIONAR REJIMDA QUYOSH KOLLEKTORLI INKUBATSIYA KAMERASINING ISSIQLIK BALANSINI MODELLASHTIRISH - Uzaqov , Gʻulom; Ergashev , Shaxriyor; Quziyev, Olmosbek; Aliyarova, Lola (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Maqolada quyosh kollektorli inkubator kamerasining issiqlik balansini matematik modellashtirish natijalari keltirilgan. Hajmi 0,924 m3 boʻlgan tajriba inkubator kamerasining asosiy issiqlik-texnik parametrlari aniqlangan. Matematik modellashtirish asosida inkubator kamerasida harorat rejimini ifodalaydigan grafiklar olingan. Qarshi shahri sharoitida kollektor sirtiga tushadigan quyosh radiatsiyasi 400-500 Vt/m2 boʻlganda kamerada optimal harorat rejimini oʻrnatish mumkinligi asoslangan.