YASHASH UYLARINING KOMBINATSIYALASHGAN QUYOSH ISSIQLIK TA’MINOTI TIZIMINING ENERGIYA SAMARADORLIK KО‘RSATKICHLARINI HISOBLASH - Xamrayev , Sardor; Ibragimov , Umidjon (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Hozirgi vaqtda yashash uylarining issiqlik ta’minoti tizimlarida qayta tiklanuvchi quyosh energiyasidan foydalanish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada yashash uylarining issiqlik ta’minotida quyosh energiyasidan foydalanish, ya’ni yashash uylarining isitish tizimida quyosh energiyasidan ishlovchi batareyali va suvli issiq polli tizimlarini qо‘llash, issiq suv ta’minoti tizimida quyosh energiyasidan foydalanishdagi energiya samaradorlik kо‘rsatkichlari hisoblangan. Shuningdek issiqlik ta’minoti tizimida quyosh energiyasidan foydalanilganda tejab qolingan energiya miqdori va an’anaviy isitish tizimi uchun issiqlik energiyasi sarfini kamayishi natijalari keltirilgan.