БУРҒИЛАШ ИШЛАРИДА ҚЎЛЛАНИЛАДИГАН ДИЗЕЛЬ ЭЛЕКТР СТАНЦИЯЛАРИНИ ЮРИТМАСИНИНГ ИССИҚЛИГИНИ ФОЙДАЛИ УТИЛИЗАЦИЯ ҚИЛИШ АСОСИДА УЛАРНИНГ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ - Джураев , Рустам; Райхонов , Шухрат (Innovatsion texnologiyalar, 2023)
Бурғилаш ускуналарининг эксплуатацияси энергия самарадорлигини ошириш, фойдали қазилма конларини қидириш ва разведка қилишнинг муддатларини камайтириш ҳамда геологик қидирув ишларининг ёқилғи энергия сарфларини камайтириш катта илмий ва амалий аҳамият касб этади. Ушбу мақолада бурғилаш ишларида қўлланиладиган дизель электр станцияларининг ва компрессор ускуналарининг ички ёнув двигатели юритмасидан ажраладиган иссиқлик кўринишидаги энергия йўқотилишларини фойдали утилизация қилиш ҳамда ёқилғи сарфларини камайтириш йўллари келтирилган.