JANUBIY–GʻARBIY HISORNING TURLI DARAJADAGI NEOTEKTONIK HARAKATLAR VA DEFORMATSIYALARINING XUSUSIYATLAR - Umurzakov, Rahimjon; Dononov, Jasur (Innovatsion texnologiyalar, 2022)
Ushbu maqolada Janubi-Gʻarbiy Hisorning neotektonik harakat va deformatsiyalanishining turli darajalarga ajratish va rutbali xaritalar tuzib, ularni xusussiyatlarini tahlil qilish natijalari bayon etilgan. Uchta darajali rutbali xaritalar harakat va deformatsiya rutbali xaritasi dekompozitsiya metodika asosida tuzilgan birinchi, ikkinchi, uchunchi rutbalar xar bir rutba oʻzining xususiyati bilan tavsiflanadi; tuzulmani koʻtarilish va tushish qiymatlarini Janubi-Gʻarbiy Hisor asosiy uzulmali elementlari uchunchi rutbada ajratilgan.