BO‘LAJAK MUHANDISLARNING O‘QUV-BILISH FAOLIYATIDA TEXNIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH - Qo‘ziyev, N (Journal of Social Sciences, 2024)
Mazkur maqolada texnik tafakkurni shakllantirish jarayoni modelini yaratishdagi pedagogik jarayonning maqsad va mazmun komponentlari haqida atroflicha fikr yuritilgan. Muhandislik kasbiy faoliyati ko‘pqirrali bo‘lganligi sababli, turli yo‘nalish, ixtisoslik, mutaxassislik va ularni komponent hamda darajalari muhandis shaxsiga bo‘lgan umumiy talablarni aniqlash juda murakkabdir.