“QISASI AR-RABG‘UZIY” ASARIDA JONIVORLAR TASVIRI VA UNING LIRIK IFODASIGA DOIR QARASHLAR - Qobilov, U (Journal of Social Sciences, 2024)
Mazkur ilmiy maqola badiiy adabiyotning dolzarb muammolaridan hisoblangan tabiat jonivorlari obrazi tasviri masalasiga bag‘ishlangan. Unda Burxonuddin Rabg‘uziy qalamiga mansub “Qisas ar-Rabg‘uziy” asarida hayvonot olami tasviri muammosi yoritilib berilgan. Shuningdek, maqolada tabiat jonzodlarining badiiy talqinidagi ramziy-majoziy ifodalariga ham e’tibor qaratilgan. Bu obrazlarning o‘zbek she’riyatidagi tasviri haqida ham ba’zi mulohazalar yuritilgan.