ГЛОБАЛЛАШУВ ДАВРИДА ЁШЛАРНИ СОҒЛОМ ҚИЛИБ ТАРБИЯЛАШДА МАҲАЛЛА ВА ОИЛАНИНГ ТУТГАН ЎРНИ - Рўзимуродов, Сирож (Journal of Social Sciences, 2022)
Мақолада ўзбек оиласининг жамиятда тутган ўрни фалсафий тадқиқ этилган. Унда соғлом турмуш тарзини шакллантиришга қаратилган маҳалланинг роли, аждодларимизнинг таълим-тизимида эришган ютуқлари ўрганилган. Ижтимоий тараққиётда оила бевосита маҳалла билан уйғунлашиб кетган тизим эканлиги миллий қадриятлар негизида таҳлил қилинган.