ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОН ШАРОИТИДА ИННОВАЦИОН КАДРЛАР ТАЙЁРЛАШ МОДЕЛИ - Ғуломов , Саидахрор; Эргашев , Рахматулла; Шермухамедов , Аббос (THE INNOVATION ECONOMY, 2023)
Мақолада Янги Ўзбекистон шароитида таълим соҳаси учун инновацион кадрлар тайёрлаш моделининг жорий қилиниши жамият тараққиётининг муҳим омили эканлиги талқин қилинган. Бунда асосий эътибор инновацион кадрлар тайёрлашга эришишимиз учун инноваторларни яратишимиз, бунинг учун эса, инсон ақлини ривожлантиришимиз лозимлиги асосланган. Шунингдек, таълим жараёнида ҳар бир ўқувчи ўзининг қобилиятига қараб, аниқ йўналишлар бўйича чуқур ўқитилиши ва ижодкор, интеллектуал салоҳиятли ёшларни тарбиялаб етиштириш кераклиги ҳам асосланган.