INNOVATIVE POTENTIAL - A FACTOR IN INCREASING THE EFFICIENCY AND COMPETITIVENESS OF INDUSTRIAL ENTERPRISES - Buranova Abdukodirovna, Manzura (THE INNOVATION ECONOMY, 2025)
Innovatsion salohiyat sanoat korxonalarining samaradorligi va raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Ushbu maqolada innovatsion salohiyat tushunchasi, uning tarkibiy qismlari va sanoat korxonalarining rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsiyalarni joriy etishning asosiy yo‘nalishlari, texnologik modernizatsiya va yangi boshqaruv uslublarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari sanoat korxonalarining innovatsion strategiyalarini shakllantirish va ularning bozor sharoitlarida barqaror rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan takliflarni o‘z ichiga oladi.