ХИЗМАТ КЎРСАТИШ КЛАСТЕРЛАРИНИНГ ТАШКИЛИЙ-ИҚТИСОДИЙ ВА МОЛИЯВИЙ САМАРАДОРЛИГИ ТАҲЛИЛИ - Саидов , Муҳаммад; Очилов , Илҳом (THE INNOVATION ECONOMY, 2023)
Мақолада хизмат кўрсатиш кластерларининг ташкилий-иқтисодий ва молиявий самарадор-лиги таҳлил қилинган. Хизмат кўрсатиш кластерлари саноат кластерларидан фарқ қилади. Жумладан, хизмат кўрсатиш кластерлари ва саноат кластерлари ўртасидаги фарқлар хизматларнинг ўзига хос хусусиятлари билан боғлиқ. Маълумки, хизматларнинг хусусиятларига хизматлар кўринмас, номоддий, сақлаш ва ташиш учун мос бўлмаганлиги, хизмат кўрсатиш сифати унинг истеъмоли жараёнида текширилиши, хизматни ишлаб чиқариш ва сотиш тўғридан-тўғри учрашувни талаб қилади. хизматни сотувчи ва харидор ўртасида, хизматни сотиш учун сотувчининг ёки харидорнинг ҳаракатчанлиги талаб қилинади. Шу билан бирга, мақолада муаллифлар томонидан тадқиқот ишига доир илмий тавсиялар таклиф этилган.